SlowFoodzik
niedziela, 28 stycznia 2018

Wegańskie smarowidło z ciecierzycy i suszonych pomidorów

›
Po prawie pięciu latach absencji na blogu wracam i to z wegańskim przepisem. W Polsce niezwykle trudno kupić tanie i dobre wegańskie i wege...
1 komentarz:
poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Festiwal Smaku w Grucznie 2013

›
 Fotoreportaż z Festiwalu Smaku w Grucznie widziany bardziej krajobrazowo niż kulinarnie, choć kilka zdjęć takich też się wkradło m.in. Se...
2 komentarze:
środa, 7 sierpnia 2013

Świeże owoce z kremem mascarpone na kruchym gryczanym cieście bez cukru

›
Większość z nas zdaje sobie sprawę ze szkodliwości rafinowanego białego cukru, ale mimo to go stosuje. Jednym z jego zamienników jest ksyl...
2 komentarze:
wtorek, 30 lipca 2013

Tartaletki z cielęciną po prowansalsku

›
Przepis ten czekał na publikację ładnych kilka tygodni, ale w końcu jest. Polecam szczególnie kruche ciasto, jest rewelacyjne w smaku i p...
4 komentarze:
środa, 12 czerwca 2013

Gryczana szarlotka z węgrzynem i kardamonem

›
Kolejny etap konkursu kulinarnego Elektroluxa dzisiaj o 23.59 dobiega końca. Proszę o głosowanie na mój przepis  tutaj  klikając tam przy...
niedziela, 2 czerwca 2013

Kwiatowa uczta z pieczoną kaczką

›
 Na początek mała prośba. :) Startuję w konkursie kulinarnym, w którym mogę wygrać atrakcyjny sprzęt kuchenny. Proszę o głosowanie na m...
2 komentarze:
środa, 24 kwietnia 2013

Zielona pasta z awokado, szpinaku i rzeżuchy

›
Pasta ta jest rewelacyjna na kanapki jak i jako dip do drobnych przekąsek. Jest przy tym bardzo pożywna i zdrowa. O właściwościach zdrow...
2 komentarze:
środa, 17 kwietnia 2013

Żurek z chrzanem na wędzonce

›
Nie ma jednego usankcjonowanego prawem przepisu na żur (jak to się mówi na Śląsku) lub żurek i bardzo dobrze. Jest to moja jedna z wielu u...
1 komentarz:
poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Rekwizyty kuchenne i zagadka

›
Wczoraj odwiedziłem giełdę staroci i na zdjęciu widać efekt zakupów. Koszt to niecałe 20 zł, a rekwizyty do fotografii kulinarnej bardzo c...
15 komentarzy:
poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Ghee czyli klarowane masło

›
Dzisiaj kolejny przepis z serii podstaw kulinarnych czyli Ghee (ghi) pochodzące z kuchni indyjskiej, a mające szerokie zastosowanie w nowo...
1 komentarz:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

Współtwórcy

  • Ojciec Dyrektor
  • Polacy przyjechali...
Obsługiwane przez usługę Blogger.