Ser najzacniejszy zjedzie się na nią aby zaprezentować Państwu prawdziwe perełki polskiej sztuki serowarskiej.
Prelegentem i jej wodzirejem będzie Gieno "Brzucho" Mientkiewicz największy znawca polskich serów zagrodowych, ich wielki propagator, dziennikarz, kucharz i smakosz – człowiek wyjątkowy - jedyny w swoim rodzaju.
Będzie zatem wielka degustacja i wykład o serach zagrodowych.
Zaskoczymy państwa 9-10 serami dając obraz wspaniałej serowarskiej mapy Rzeczypospolitej.
Niepospolite to będą smaki, wyjątkowe i zapadające na długo w pamięć jak:
- cheddar z Wąwoli
- smażony kozi z Krupocina
- z Wiżajn: śmietanka i macierzanka
- sery Ziemianina
- wrzeciono z Dargosławia
- łomnickie - różne
- praslicki
i prawdopodobnie będzie też absolutnie genialna
- chałwa serowa - to ser na wzór norweskiego geistos robiony z koziej serewatki, z dodatkiem takiejż ricotty, obmywany w mocnym piwie i leżakowany kilkanaście tygodni.
- chałwa serowa - to ser na wzór norweskiego geistos robiony z koziej serewatki, z dodatkiem takiejż ricotty, obmywany w mocnym piwie i leżakowany kilkanaście tygodni.
Będą wina i będzie kilka dań.
- Zupę buraczkową z błękitnym serem
- Boczek pieczony z kardamonem z wiśniowym sosem
- Pasztet z selera z chrzanowo-pietruszkowym musem
- Sernik z pikantną czekoladą
Cena od osoby 100 zł
zgłoszenia na: klubdakawo@gmail.com
gdyby to było w szczecinie to na 100% bym była. Kocham sery miłością wielką, a ostatnio odkryłam taki hiszpański, który je się z miodem. Pycha!!! Do tego winko, mniam!
OdpowiedzUsuńJak przeniesiecie się do W-wy to będę stale bywać.Przyprowadzę jeszcze silną Grupę...
OdpowiedzUsuńWyjazd do Bydgoszczy na kolację,nocleg, czas.Niestety...