Dakawo i Winosfera zapraszają na:
Kolację Staropolską
Restauracja Dakawo
03.II.2012 (piątek), godz. 19.00 Bydgoszcz/Niemcz,
ul. Bydgoska 22, tel. 791 180 510
zgłoszenia do 28.IX.2011 na adres:
zbigniew.czajkowski@winosfera.pl
Obecnością na kolacji zaszczyci nas profesor Jarosław Dumanowski
znawca, koneser, autor książek i publikacji o Kuchni Staropolskiej.
Menu:
- Kacze "rillette" z kwaśną kapustą i razowym żytnim chlebem na zakwasie
- Rosół złocisty z królika z orkiszowym makaronem
- Karp w sosie piernikowym z dzikim ryżem i puree z cieciorki z kapusta modrą z cynamonem i jabłkami
- Tort z gruszkami z ciasta francuskiego z sosem szafranowo-waniliowym
Na początek czekadełka:
- smalec staropolski
- złoty olej rzepakowy z góry św. Wawrzyńca z orkiszowym i żytnim chlebem na zakwasie
Podamy 4 rodzaje wina dobrane do potraw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz