Trwa odwieczny spór czy smaczniejszy jest rydz czy borowik. A Wy jak sądzicie? Ja uważam, że rydz smaczniejszy. Najczęściej spotkamy go marynowanego w occie, ale jak pojawią się świeże to zawsze je smażę, a w tym roku obrodziły. Smak mają wyborny i nieporównywalny z innymi grzybami. Jadłem je ponad miesiąc temu, ale dopiero teraz znalazłem czas, aby się pochwalić.
Składniki:- świeże rydze, mrożone nie mają tej pełni smaku (przechowywane w maśle tak)
- klarowane masło lub w wersji wege olej kokosowy
- czosnek
- koperek lub natka pietruszki
Jeśli smażony to borowik (ma dużo wiecej aromatu), jeśli w occie to rydz. Ja polecam rydze w sosie pomidorowym. Urozmaicenie tych smażonych na masle. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńDostałem ślinotoku:)
OdpowiedzUsuńKocham takie rydze!!
OdpowiedzUsuń