Pasta ta jest rewelacyjna na kanapki jak i jako dip do drobnych przekąsek. Jest przy tym bardzo pożywna i zdrowa. O właściwościach zdrowotnych awokado, szpinaku i rzeżuchy napisano już tak dużo, że nie będę się powtarzał. Dodam tylko, że idzie to w parze ze smakiem.
Składniki:
- 200 g ricotty
- 100 g szpinaku baby
- sporo rzeżuchy
- dojrzałe awokado
- szczypta soli
- świeżo zmielony biały pieprz do smaku
- świeże kiełki do dekoracji
Obrane awokado bez pestki i resztę składników miksujemy na gładką masę blenderem. I gotowe. :)
Smacznego!
Świetna pasta, mam nadzieję że uda mi się kiedyś taką zrobić. Niestety tu gdzie mieszkam, nikt nigdy nie słyszał o czymś takim jak rzeżucha:( Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie.
OdpowiedzUsuń