środa, 24 kwietnia 2013

Zielona pasta z awokado, szpinaku i rzeżuchy


Pasta ta jest rewelacyjna na kanapki jak i jako dip do drobnych przekąsek. Jest przy tym bardzo pożywna i zdrowa. O właściwościach zdrowotnych awokado, szpinaku i rzeżuchy napisano już tak dużo, że nie będę się powtarzał. Dodam tylko, że idzie to w parze ze smakiem.




Składniki:

  • 200 g ricotty 
  • 100 g szpinaku baby
  • sporo rzeżuchy
  • dojrzałe awokado
  • szczypta soli
  • świeżo zmielony biały pieprz do smaku
  • świeże kiełki do dekoracji
Obrane awokado bez pestki i resztę składników miksujemy na gładką masę blenderem. I gotowe. :)
Smacznego!

2 komentarze:

  1. Świetna pasta, mam nadzieję że uda mi się kiedyś taką zrobić. Niestety tu gdzie mieszkam, nikt nigdy nie słyszał o czymś takim jak rzeżucha:( Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Samo zdrowie.

    OdpowiedzUsuń